nieuws

Imtech nog somber over Duitse markt

bouwbreed Premium

Imtech nog somber over Duitse markt

Imtech ziet nog geen verbetering in Duitsland. Daarom zet de technisch dienstverlener extra vaart achter het herstelplan.

Dat maakte het concern vrijdag voorbeurs bekend na een evaluatie van de resultaten in oktober en november.

Imtech meldde bij de bekendmaking van de derde kwartaalcijfers al dat het herstel in Duitsland op zich laat wachten. Reden voor de technische dienstverlener om met een programma ‘Neue Imtech’ de winstgevendheid in Duitsland zo spoedig mogelijk te herstellen. Onderdeel hiervan is het “opruimen en afsluiten van oude zaken”, zoals lopende gesprekken met klanten over afrekeningen. Dit zal mogelijk leiden tot extra afschrijvingen, stelt het concern. “Daar staat dan wel tegenover dat de zaak is afgesloten en dat de cash binnenkomt”, aldus een woordvoerder.

In de overige markten van Imtech lieten de omzet en de orderinstroom in oktober en november een stabiele ontwikkeling zien. Het concern spreekt bovendien van een “tevredenstellende marge-ontwikkeling”.

Cijfers werden vrijdag nog niet gegeven. Die komend op 18 maart 2014, bij de presentatie van de jaarcijfers.

Reageer op dit artikel