nieuws

Goed afgestelde airco helpt energie besparen

bouwbreed Premium

Beheerders van gebouwen met meer dan 12 kilowatt aan koelvermogen moeten elke vijf jaar hun klimaatinstallaties laten keuren. De eerste installaties met een vermogen tot 45 kilowatt van tien jaar of ouder moeten uiterlijk 31 december 2014 zijn gekeurd. De EPBD-keuring van airconditioningsystemen helpt energie besparen, meldt Agentschap.NL, de uitstoot van CO 2verminderen en het […]

Beheerders van gebouwen met meer dan 12 kilowatt aan koelvermogen moeten elke vijf jaar hun klimaatinstallaties laten keuren. De eerste installaties met een vermogen tot 45 kilowatt van tien jaar of ouder moeten uiterlijk 31 december 2014 zijn gekeurd. De EPBD-keuring van airconditioningsystemen helpt energie besparen, meldt Agentschap.NL, de uitstoot van CO 2verminderen en het binnenklimaat verbeteren. De praktijk leert dat veel systemen niet goed zijn afgesteld of niet aansluiten op de koelbehoefte van een gebouw. Een goed afgesteld airconditioningsysteem bespaart al snel 10 tot 30 procent op de jaarlijkse energiekosten.

Reageer op dit artikel