nieuws

Gelderland moet nog woningen blijven bouwen

bouwbreed Premium

Gelderland moet nog woningen blijven bouwen

In de provincie Gelderland zullen nog jarenlang woningen gebouwd moeten worden ter uitbreiding van de voorraad. Het aantal zal wel omlaag gaan.

Dit blijkt uit de Gelderse Woningmonitor. De Gelderse bevolking groeit nog steeds, maar de verwachting is dat dit rond 2035 zal omslaan in een lichte afname. In sommige regio’s treedt deze afname eerder op. Het aantal huishoudens groeit ook nog steeds, maar deze groei wordt geleidelijk minder.

De (afvlakkende) groei, de gezinsverdunning en het bestaande woningtekort zorgen ervoor dat er nog steeds vraag is naar uitbreiding van de woningvoorraad. Er moet nog steeds worden gebouwd, zij het minder dan voorheen.

Lees morgen meer in Dagblad Cobouw 

Reageer op dit artikel