nieuws

Geen vergoeding woon-werkverkeer dakdekkers

bouwbreed Premium

Geen vergoeding woon-werkverkeer dakdekkers

Dakbedekkingsbedrijven hoeven de reisuren die hun werknemers maken voor normaal woon-werkverkeer niet te vergoeden. Dat heeft de Hoge Raad bepaald.

Met de uitspraak is een einde gekomen aan een zeven jaar durende juridische strijd tussen brancheorganisatie Vebidak en vakbonden FNV Bouw en CNV Vakmensen over uitleg van artikel 17 van de cao voor de bitumineuze en kunststof dakbedekkingsbedrijven.

In het bewuste artikel wordt de vergoeding van reisuren geregeld. Dakdekkers krijgen al sinds jaar en dag een vergoeding voor de reisuren van en naar de locatie waar de werkzaamheden plaatsvinden. Vakbonden leggen het cao-artikel zo uit dat die vergoeding al geldt vanaf het huisadres van de werknemer. Vebidak ziet dat echter anders. Volgens de brancheorganisatie bepaalt de werkgever de plaats van vertrek.

Lees morgen meer in Dagblad Cobouw 

Reageer op dit artikel