nieuws

Dyka wint prijs voor energie-efficiëntie

bouwbreed Premium

Leidingsystemenproducent Dyka heeft van de Nederlandse Rubber- en Kunststofindustrie (NRK) de QisDesign pluim gekregen. Deze prijs is bedoeld voor het bedrijf dat het best scoort op het gebied van energie-efficiëntie. Dyka verwerkt recyclaat in diverse producten en bespaart daarmee de energie om nieuw pvc (grondstoffen) te produceren. Volgens de jury toont Dyka, dat onderdeel is […]

Leidingsystemenproducent Dyka heeft van de Nederlandse Rubber- en Kunststofindustrie (NRK) de QisDesign pluim gekregen. Deze prijs is bedoeld voor het bedrijf dat het best scoort op het gebied van energie-efficiëntie.

Dyka verwerkt recyclaat in diverse producten en bespaart daarmee de energie om nieuw pvc (grondstoffen) te produceren.

Volgens de jury toont Dyka, dat onderdeel is van de Belgische Tessenderlo Group, aan dat ketenbesparing effectief kan zijn voor energie- en milieuprestaties. Door materiaalbesparing en inzet van recyclaat bespaart het bedrijf naar eigen zeggen veel energie in de keten. “Omgerekend is de winst zo groot als de energievraag van een dag voor 365.000 huishoudens.”

Reageer op dit artikel