nieuws

Den Haag wil studenten in klushuizen

bouwbreed Premium

Den Haag wil studenten in klushuizen

Schoolgebouwen, een voormalige onderwijzerswoning en een leegstaand politiebureau worden in Den Haag aangeboden als kluswoning. De gemeente wil een nieuwe doelgroep aanboren: studenten van uiteenlopende studierichtingen.

Zoekt Den Haag naar een bepaald type student om kluswoningen aan te verkopen? Studenten bouwkunde van de nabij gevestigde TU Delft bijvoorbeeld? In het souterrain van het stadhuis waar de gemeente Den Haag de zogeheten kavelwinkel heeft ingericht, schudt wethouder Marnix Norder (wonen) zijn hoofd. Nee, op dat punt is er geen gericht beleid. “Iedere student is welkom ongeacht waar hij studeert, mits hij een inschrijvingsbewijs van een opleidingsinstituut kan tonen.” In de praktijk zal het vooral gaan om leerlingen van de Haagse Hogeschool.

Reageer op dit artikel