nieuws

Constructieve glazen kolom voor eigen kantoor

bouwbreed Premium

Constructieve glazen kolom voor eigen kantoor

ABT gaat een constructieve glazen kolom aanbrengen in het eigen hoofdkantoor in Velp. Volgens het ingenieursbureau is glas zeker twee keer zo sterk als beton en is er geen enkele reden waarom dit niet zou kunnen.

“Het enige voordeel van beton is dat het niet smelt bij brand”, zegt glasadviseur Erwin ten Brincke, die mede verantwoordelijk is voor het ontwikkelen van de kolom. “En wat ook lastig is bij glas, is dat de krachtsinleiding exact in het midden van de kolom moet plaatsvinden.” De brandbeperking wordt opgelost door te zorgen voor een tweede draagweg in de betonconstructie. De glazen kolom, die twee verdiepingen gaat dragen in het bestaande gebouw, komt op de plek van een betonnen penat van 200 bij 680 millimeter.

Lees morgen meer in Dagblad Cobouw 

Reageer op dit artikel