nieuws

CBS: Sector industrie voert productie op

bouwbreed Premium

CBS: Sector industrie voert productie op

De industriële productie in Nederland is in oktober met 0,4 procent gestegen in vergelijking met een maand eerder. Dat blijkt uit cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS).

De stijging is minder groot dan een maand eerder. In september groeide de productie met 1,7 procent ten opzichte van augustus. In oktober nam de productie vrijwel over de hele linie toe. Zowel de elektrotechnische en machine-industrie als de transportmiddelenindustrie produceerde 5,6 procent meer dan een jaar eerder.

Ook de productie van de voedings- en genotmiddelenindustrie (4,6 procent) en de basismetaal- en metaalproductenindustrie (3,6 procent) was hoger. De productie van de aardolie-, chemische en rubber- en kunststofverwerking bleef vrijwel gelijk.

Meer cijfers over de industriële productie op de site van het CBS

Reageer op dit artikel