nieuws

Brusselse woning krijgt ‘Velux-kilmaat’

bouwbreed Premium

Velux werkt in de praktijk in een Brusselse sociale huurwoning de theorie uit van zijn klimaatrenovatie. Het project moet aantonen of het systeem inderdaad reproduceerbaar, schaalbaar en betaalbaar is. De woning is een twee-onder-één-kapper van ongeveer negentig jaar oud en verkeert in een zeer slechte staat. Corporatie Anderlechtse Haard uit Brussel schreef als eigenaar een […]

Velux werkt in de praktijk in een Brusselse sociale huurwoning de theorie uit van zijn klimaatrenovatie. Het project moet aantonen of het systeem inderdaad reproduceerbaar, schaalbaar en betaalbaar is. De woning is een twee-onder-één-kapper van ongeveer negentig jaar oud en verkeert in een zeer slechte staat. Corporatie Anderlechtse Haard uit Brussel schreef als eigenaar een wedstrijd uit voor de renovatie van de ruim 100 vierkante meter grote woning. Het Antwerpse bureau ONO Architectuur won de competitie met een plan dat gebaseerd is op het Active House-principe van Velux voor ‘holistische’ woningen. In het plan worden de trappen naar het midden van de woning verplaatst waar ze verse lucht en daglicht in de woning brengen. Deklimaatrenovatie begint naar verwacht eind 2014.

Reageer op dit artikel