nieuws

Bouwplaats in groen licht

bouwbreed Premium

Nachtvlinders zijn de reden dat bouwplaatsen voortaan niet meer in wit maar in groen licht worden gehuld. De mobiele camerasystemen van BouWatch in Assen staan op zo’n driehonderd plaatsen in heel Nederland. De intelligente software, die inbrekers op hun strooptocht kan volgen, verslikt zich bij wit licht echter in motten, muggen en spinnen. De kleine […]

Nachtvlinders zijn de reden dat bouwplaatsen voortaan niet meer in wit maar in groen licht worden gehuld. De mobiele camerasystemen van BouWatch in Assen staan op zo’n driehonderd plaatsen in heel Nederland. De intelligente software, die inbrekers op hun strooptocht kan volgen, verslikt zich bij wit licht echter in motten, muggen en spinnen. De kleine beestjes zijn op het glas van de camera even groot als een boef op 30 meter afstand. Valse alarmmeldingen zijn het gevolg. ‘‘Vooral in de zomerperiode hadden we last van kleine beestjes’’, vertelt Emil Pleizier van de toezichtcentrale C24 in Apeldoorn. Het groene licht heeft amper uv-straling, waardoor de kans dat muggen en vlinders op de lens landen, aanzienlijk wordt verkleind.Foto: Alex J. de Haan

Reageer op dit artikel