nieuws

Bouw in greep van beroepsziekten

bouwbreed Premium

Bouw in greep van beroepsziekten

In de bouw komen vijf maal zo veel beroepsziekten voor dan in de gemiddelde bedrijfstak. Twee op de drie door het Nederlands Centrum voor Arbeid en Beroepsziekten geregistreerde gevallen vinden plaats in de bouw.

Cijfers van het centrum laten zien dat vorig jaar per 100.000 werknemers 266 mensen getroffen werden door een beroepsziekte. Grote uitschieter is de bouw met maar liefst 1356 gevallen per 100.000 personen. Zelfs de bovengemiddeld gevaarlijke transportsector (452) en industrie (402) komen daar niet bij in de buurt.

Meest voorkomende beroepsziekte (36 procent) is de psychische aandoening. De kwaal komt het meest voor bij mannen van 51 tot 60 jaar en de veertigers onder de vrouwen. Vooral het onderwijs is getroffen.

Reageer op dit artikel