nieuws

‘Blok moet energielabel begin volgend jaar al invoeren’

bouwbreed Premium

Minister Blok heeft zelf ook een taak om van het energiebesparingfonds een succes te maken. Zo reageert Maxime Verhagen op uitlatingen van Blok in Cobouw van vrijdag. 


Blok wil alle woningbezitters begin 2015 een energielabel geven. Volgens Maxime Verhagen, voorzitter van Bouwend Nederland, kan dat een stuk sneller. Hij roept Blok op dat indicatieve label komend kwartaal al te verstrekken. “Daar zou de minister iets aan kunnen doen.” Verhagen reageert op uitspraken van Blok. De minister verwijt bouwbedrijven dat ze de consument onvoldoende verleiden om te investeren in energiebesparing. De minister vreest dat het Nationale Energiebesparingsfonds dat binnenkort gelanceerd wordt daardoor zal mislukken. Zonder concrete aanbiedingen zullen consumenten de weg naar dat fonds niet weten te vinden, voorspelt Blok.

Volgens Verhagen heeft de bouw niet stilgezeten. “We werken al langer aan een energiebesparingsgarantie, waarmee de bouw snel in staat is om scherpe aanbiedingen te doen die aantrekkelijker zijn dan een keuken.”

Reageer op dit artikel