nieuws

Aantal kinderen blijft tot 2022 dalen

bouwbreed

Nederland telt in de leeftijdscategorie van vier tot twaalf jaar 75.000 kinderen minder dan vijf jaar geleden. Volgens het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) valt voor de komende acht jaar een verdere afname met 96.000 kinderen te verwachten. Eind dit jaar wordt het aantal van 1,52 miljoen bereikt. De daling van het aantal kinderen […]

Nederland telt in de leeftijdscategorie van vier tot twaalf jaar 75.000 kinderen minder dan vijf jaar geleden. Volgens het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) valt voor de komende acht jaar een verdere afname met 96.000 kinderen te verwachten. Eind dit jaar wordt het aantal van 1,52 miljoen bereikt.

De daling van het aantal kinderen dat naar basisscholen gaat, zal volgens het CBS tot 2022 blijven afnemen. Vanaf dat tijdstip – hun aantal bedraagt dan 1,43 miljoen – is weer groei te verwachten.

Reageer op dit artikel