nieuws

‘Aannemers verleiden consument onvoldoende’

bouwbreed

‘Aannemers verleiden consument onvoldoende’

Als concrete isolatieacties van aannemers uitblijven, is het Nationale Energiebesparingsfonds gedoemd te mislukken. Daarvoor waarschuwt minister Blok (wonen) in een interview met Cobouw.

Consumenten kunnen binnenkort goedkoop geld lenen via het Nationale Energiebesparingsfonds. Rijk, Rabobank en ASN stellen honderden miljoenen euro’s beschikbaar. Voor aannemers en installateurs kan dat een enorme opsteker zijn.

Minister Blok is echter bang dat het fonds onvoldoende wordt benut als aannemers niet snel met aanbiedingen komen. “Bouwbedrijven zouden zich moeten realiseren dat mensen niet automatisch warmlopen voor energiebesparing. Zij steken hun geld liever in een nieuwe keuken”, spreekt Blok zijn zorgen uit. Aannemers verleiden de consument onvoldoende, vindt de minister.

Reageer op dit artikel