nieuws

Zorgwoning van FSC-sloophout in de achtertuin

bouwbreed Premium

Een huisje in de achtertuin voor een hulpbehoevend familielid. De Care Cabin is een volledig ingerichte woning van 5 bij 7 meter, waarvan het exterieur helemaal is gemaakt van gerecycled en FSC-gecertificeerd sloophout.

Het nieuwe concept voor een compacte en duurzame mantelzorgwoning is een initiatief van drie ondernemers: bouwkundige Hans Stofberg (Hans Stofberg Integralist), architect Louis Banning (inTex architecten) en Arie van Liempd, directeur van 2Life-Art. Dit bedrijf is gelieerd aan het sloopbedrijf van Van Liempd en brengt producten op de markt die vervaardigd zijn van hout uit sloopprojecten.

Daar wordt nu de Care Cabin aan toegevoegd, die geheel demontabel is en in twee helften op een vrachtwagen kan worden vervoerd. De rolstoelvriendelijke woning is ingericht met keuken, sanitair, een pantry, installaties en vloerbedekking en is gemaakt voor een levensduur van twintig jaar. Op het dak zijn zonnepanelen aangebracht, die de energie moeten opwekken voor verwarming, ventilatie en apparatuur.

De Care Cabin is gebaseerd en geïnspireerd op de Trek-in, een houten recreatiewoning van 2Life-Art, die eveneens is gemaakt van gecertificeerd sloophout. De initiatiefnemers willen de Care Cabin zowel verkopen als verhuren. De unit kost 75.000 euro. Bij plaatsing wordt de woning aangesloten op de nutsvoorzieningen van de hoofdwoning.

Reageer op dit artikel