nieuws

Wooncomplex Hasselaerhof

bouwbreed Premium

In de Amsterdamse wijk Geuzenveld wordt op een drassige bouwplaats door De Nijs gewerkt aan nieuwbouwproject Hasselaerhof. In opdracht van woningcorporatie Stadgenoot ontwierp de Spaanse architect Busquets een wooncomplex dat ruimte biedt aan 173 woningen en 62 parkeerplaatsen onder het gebouw. Het project waarbij 114 woningen voor de sociale sector en 59 voor de vrije […]

In de Amsterdamse wijk Geuzenveld wordt op een drassige bouwplaats door De Nijs gewerkt aan nieuwbouwproject Hasselaerhof. In opdracht van woningcorporatie Stadgenoot ontwierp de Spaanse architect Busquets een wooncomplex dat ruimte biedt aan 173 woningen en 62 parkeerplaatsen onder het gebouw. Het project waarbij 114 woningen voor de sociale sector en 59 voor de vrije sector huur en koop zijn, moet in 2014 klaar zijn. De naam van het woongebouw verwijst naar Kenau Hasselaer, die in 1572 één van de weinige vrouwelijke Geuzen was die vanuit Geuzenveld meehielp Haarlem te verdedigen tegen de Spanjaarden.Foto: Ton Borsboom

Reageer op dit artikel