nieuws

Werkstraf voormalig directeur Franssen

bouwbreed Premium

Voormalig Ballast Nedam-directeur Peter Franssen is door de Arnhemse rechtbank veroordeeld tot een werkstraf van 90 uur wegens declaratiefraude. Tegen Franssen, die in de jaren negentig leiding gaf aan de inmiddels opgedoekte divisie industrie en toelevering van Ballast Nedam, was een werkstraf van 120 uur geëist. De straf viel lager uit vanwege de lengte van […]

Voormalig Ballast Nedam-directeur Peter Franssen is door de Arnhemse rechtbank veroordeeld tot een werkstraf van 90 uur wegens declaratiefraude. Tegen Franssen, die in de jaren negentig leiding gaf aan de inmiddels opgedoekte divisie industrie en toelevering van Ballast Nedam, was een werkstraf van 120 uur geëist. De straf viel lager uit vanwege de lengte van de procedure en de media-aandacht voor de zaak. De rechters achten bewezen dat Franssen golfreisjes en bordeelbezoeken zakelijk heeft gedeclareerd. Daarmee heeft hij zich schuldig gemaakt aan valsheid in geschrifte. Het OM stelde twee weken terug nog voor om de zaak te schikken. Franssen wilde wel, maar de rechtbank besloot toch uitspraak te doen.

Reageer op dit artikel