nieuws

‘Werkloze verdringt stratenmaker niet’

bouwbreed Premium

Staatssecretaris Klijnsma wil geen oordeel geven over het beleid van de gemeente Twenterand. Die zet vanwege bezuinigingen werklozen in als ‘stratenmaker’ met behoud van uitkering.

De SP vraagt zich af of er sprake is van verdringing en stelde Kamervragen. In een reactie benadrukt de staatssecretaris dat gemeenten binnen wettelijke kaders zelf mogen bepalen hoe zij met werklozen omgaan. Verder verwijst de staatssecretaris naar uitspraken van de wethouder van de gemeente uit Overijssel in het KRO radioprogramma Goedemorgen Nederland. Daar benadrukte hij dat de werklozen alleen worden ingzet voor kleine klusjes, zoals het repareren van losliggende stoeptegels, die normaliter niet regulier worden uitbesteed.

De wethouder beklemtoonde op de radio dat er van verdringing van stratenmakers geen sprake is, temeer omdat Twenterand zijn onderhoudswerkzaamheden aan wegen gewoon blijft uitbesteden aan reguliere aannemers.

Reageer op dit artikel