nieuws

Veenbodem kan stortplaats saneren

bouwbreed Premium

Veenbodem kan stortplaats saneren

Een veenbodem in een naastgelegen sloot kan een sterk verontreinigde chemische stortplaats op termijn schoonmaken. Dat toont onderzoek van de ingenieursbureaus Tauw en Witteveen+Bos aan.

Met de gangbare methoden, zoals het inpakken van de vervuiling, komt er nagenoeg geen einde aan de sanering en blijven komende generaties met het probleem zitten. In het project Kanaalpolder bij Philippine in Zeeuwsch-Vlaanderen is het innovatieve concept toegepast. Deze stortplaats met chemisch afval, waaronder chloorkoolwaterstoffen en aromaten, maar ook bouw- en sloopafval, vormt een risico voor verspreiding van verontreiniging via het grondwater.

Lees morgen meer in Dagblad Cobouw 

Reageer op dit artikel