nieuws

“Tunnel Sluiskil veiligste bouwplaats van Nederland”

bouwbreed Premium

“Veiligheid op de bouwplaats is een keuze”, weet projectmanager Tin Buis van de Sluiskiltunnel inmiddels zeker. Het aantal ongelukken bij het tunnelproject ligt momenteel ruim 90 procent lager dan het landelijke gemiddelde. Doel is om van de Sluiskiltunnel het veiligste civiele bouwproject van Nederland te maken. Nu driekwart van het werk is voltooid, lijkt die opzet te slagen. Inmiddels zijn 900.000 uren gewerkt en is slechts een ongeval te melden.

“In de chemische industrie is veilig werken topprioriteit en stelt niemand dat ter discussie. Wij willen bewijzen dat de bouw dat ook kan, al is dat nu met vijftien verzuimongevallen per miljoen gewerkte uren een van de onveiligste sectoren. Bij de tunnel is tot op heden slechts één verzuimongeval te melden, namelijk het verlies van het topje van een vinger”, licht de projectdirecteur van de Sluiskiltunnel toe.

Reageer op dit artikel