nieuws

Thuiswerken wint aan populariteit

bouwbreed Premium

In de bouw heeft 21 procent van de werknemers de mogelijkheid minstens één uur per week thuis te werken. Voor 12 procent geldt dat de mensen regelmatig verlof opnemen als ze dat zelf uitkomt. Volgens onderzoek van het Centraal Bureau voor de Statistiek is het thuiswerken bezig met een opmars. Een op de drie werknemers […]

In de bouw heeft 21 procent van de werknemers de mogelijkheid minstens één uur per week thuis te werken. Voor 12 procent geldt dat de mensen regelmatig verlof opnemen als ze dat zelf uitkomt.

Volgens onderzoek van het Centraal Bureau voor de Statistiek is het thuiswerken bezig met een opmars. Een op de drie werknemers krijgt daartoe de gelegenheid. Een op de vijf kan regelmatig de eigen werktijden bepalen. Het thuiswerken is het populairste in het onderwijs (65 procent), de sector communicatie (55 procent) en de financiële dienstverleners. De bouw blijft achter en scoort vergelijkbaar met bedrijfstakken zoals de horeca, transport en handel. Hoger opgeleiden hechten bovengemiddeld aan thuiswerken.

Reageer op dit artikel