nieuws

Straks gewoon weer schaatsen

bouwbreed

Straks gewoon weer schaatsen

Reimert Bouw en Infrastructuur uit Almere werkt aan de renovatie van het betonnen eiland op het Schipperplein in Almere Centrum. Hoofdaannemer is Dura Vermeer, gemeente Almere de opdrachtgever, Reimert doet het betonwerk.

Op het water rondom dit eiland, dat tien jaar geleden is aangelegd, wordt ’s winters geschaatst. Volgens uitvoerder beton Henk Teesselink van Reimert worden op het eiland looppaadjes van een halve meter breed aangelegd. “We maken eerst een fundatie met tempexblokken, daar overheen komt spuitbeton.”

Het eiland was tot op heden louter in de winter te bereiken via het ijs. Met de herinrichting is het straks ook mogelijk om in de zomer op het eiland te vertoeven: er komen ‘stepping stones’ in het water. Ook nieuw zijn de fonteintjes op het eiland. Het Schipperplein gaat op de schop in verband met de VeiligheidsExpo P!T, die in maart 2014 wordt geopend. Schaatsliefhebbers hoeven niet ongerust te zijn: de ijsbaan gaat medio december gewoon weer open.

Reageer op dit artikel