nieuws

Schimmel in muur Scheepvaartmuseum

bouwbreed

In een muur in het Scheepvaartmuseum in Amsterdam is schimmel aangetroffen. Kozijnen en een dakgoot naar het overdekte binnenplein van het museum zijn eveneens aangetast. De Rijksgebouwendienst heeft aangekondigd de problemen te bestrijden. Daarbij wordt aangetekend dat er geen gezondheidsrisico’s zijn voor bezoekers of medewerkers van het museum. Volgens de Rijksgebouwendienst kunnen in materialen en […]

In een muur in het Scheepvaartmuseum in Amsterdam is schimmel aangetroffen. Kozijnen en een dakgoot naar het overdekte binnenplein van het museum zijn eveneens aangetast. De Rijksgebouwendienst heeft aangekondigd de problemen te bestrijden. Daarbij wordt aangetekend dat er geen gezondheidsrisico’s zijn voor bezoekers of medewerkers van het museum.

Volgens de Rijksgebouwendienst kunnen in materialen en zelfs in de lucht sporen van schimmels aanwezig zijn. Deze kunnen onder invloed van vocht en temperatuur opleven. Vooralsnog is niet bekend hoe groot de schade is en hoeveel geld hiermee is gemoeid. “Herstel van de schade staat voorop”, stelt de Rijksgebouwendienst.

Reageer op dit artikel