nieuws

Rijdende ‘Erasmusbruggen’ voor Rotterdamse haven

bouwbreed Premium

Rijdende ‘Erasmusbruggen’ voor Rotterdamse haven

De eerste Super Post Panamax-kranen arriveren morgen aan de kade van de RWG terminal op de Tweede Maasvlakte. Eigenlijk zouden de kranen vandaag al aankomen, maar het schip dat ze vanuit Shanghai vervoerde mocht de Rotterdamse haven niet in.

De combinatie van wind, golven en stroming maakte dat volgens het Havenbedrijf onverantwoord. Dus moest het schip buitengaats een nachtje voor anker.

De kranen zijn geschikt voor het onbemand lossen van de grootste categorie containerschepen die meer dan 18.000 containers kunnen vervoeren. Met hun hoogte van 117 meter zijn de kranen volgens woordvoerder Niels Dekker van Rotterdam World Gateway een soort rijdende Erasmusbruggen.

Lees morgen meer over de Super Post Panamax-kranen in Dagblad Cobouw

Reageer op dit artikel