nieuws

Rapport schaliegas blijft onder de pet

bouwbreed Premium

Minister Henk Kamp (economische zaken) houdt het veelbesproken concept van het onderzoek naar de risico’s van schaliegas geheim. Ook correspondentie tussen het ministerie en de onderzoekers blijft geheim. Kamp heeft dat laten weten aan Milieudefensie dat een Wob-verzoek (Wet openbaarheid bestuur) bij hem indiende. Milieudefensie kondigde vrijdag direct beroep aan tegen het besluit. Milieudefensie vermoedt […]

Minister Henk Kamp (economische zaken) houdt het veelbesproken concept van het onderzoek naar de risico’s van schaliegas geheim. Ook correspondentie tussen het ministerie en de onderzoekers blijft geheim. Kamp heeft dat laten weten aan Milieudefensie dat een Wob-verzoek (Wet openbaarheid bestuur) bij hem indiende.

Milieudefensie kondigde vrijdag direct beroep aan tegen het besluit. Milieudefensie vermoedt dat het ministerie ingenieursbureau Witteveen + Bos onder druk heeft gezet om de conclusies in het eindrapport aan te passen. “Het besluit om conceptversies onder de pet te houden maakt ons extra nieuwsgierig. We gaan door tot het gaatje”, zegt campagneleider energie Geert Ritsema.

Dit klemt temeer omdat eerder al de concepten niet ter beschikking van de klankbordgroep werden gesteld. Milieudefensie stapte daarop uit de groep.

Reageer op dit artikel