nieuws

Provincie steekt geld in opknappen Stelling

bouwbreed Premium

Voor een derde achtereenvolgende periode hebben Gedeputeerde Staten van Noord-Holland een Uitvoeringsprogramma vastgesteld voor het Unesco-werelderfgoed Stelling van Amsterdam. Voor de jaren 2015 en 2016 is in totaal 3 miljoen euro beschikbaar waarmee minimaal twee projecten voor het behoud en de ontwikkeling van de Stelling kunnen worden ondersteund. Er komen ook twee uitvoeringsregelingen ter ondersteuning […]

Voor een derde achtereenvolgende periode hebben Gedeputeerde Staten van Noord-Holland een Uitvoeringsprogramma vastgesteld voor het Unesco-werelderfgoed Stelling van Amsterdam. Voor de jaren 2015 en 2016 is in totaal 3 miljoen euro beschikbaar waarmee minimaal twee projecten voor het behoud en de ontwikkeling van de Stelling kunnen worden ondersteund. Er komen ook twee uitvoeringsregelingen ter ondersteuning en stimulering van kleine restauratie en herstelwerk van Stellingobjecten.

De vorige twee uitvoeringsprogramma’s liepen van 2005 tot en met 2008 en van 2009 tot en met 2013. In totaal is in de afgelopen jaren 18 miljoen euro in de Stelling geïnvesteerd. Daarmee zijn forten gerestaureerd, is via het programmabureau de Stelling bij een breed publiek onder de aandacht gebracht en hebben diverse organisaties nieuwe functies toegevoegd aan de historische forten, waardoor ook meer mensen de forten en dus de Stelling kunnen beleven.

Reageer op dit artikel