nieuws

Oud-bankier zet NII en NHI op

bouwbreed Premium

Oud-bankier zet NII en NHI op

Oud-financieel topman van ABN Amro, Jan van Rutte, gaat de Nederlandse Investeringsinstelling (NII) opzetten. Deze instelling gaat Nederlandse investeringsprojecten geschikt maken als belegging voor pensioenfondsen en verzekeraars.

Het idee van het opzetten van de NII komt voort uit de Actieagenda Bouw. APG-directeur Tjerk Kroes heeft overlegd met institutionele beleggers. Daaruit is gebleken dat pensioenfondsen en verzekeraars kansen zien om meer van hun vermogen te investeren in de Nederlandse economie. Ook banken kunnen bij de NII terecht. Van Rutte gaat verder onderzoeken hoe de op te richten Nationale Hypotheekinstelling (NHI) vorm kan krijgen en hoe deze onder de NII gebracht kan worden.

Reageer op dit artikel