nieuws

Opnieuw stakingen bij Akzo in Deventer

bouwbreed

Opnieuw stakingen bij Akzo in Deventer

De stakingsacties donderdag en vrijdag bij Akzo Nobel in Deventer gaan door, maakt FNV Bondgenoten bekend. Volgens de vakbond is er nog altijd geen akkoord met het verf- en chemieconcern over een sociaal plan.

Akzo Nobel wil de fabriek in Deventer op termijn sluiten. Daardoor verliezen 215 werknemers hun baan. De onderneming wil wel een sociaal plan afsluiten, maar vindt de eisen die de vakbonden stellen onredelijk.

Vorige week vrijdag legde de werknemers al een dag het werk neer. FNV Bondgenoten vind het onbegrijpelijk dat Akzo daarna niets van zich heeft laten horen. “Dit heeft de woede van de werknemers alleen maar aangewakkerd”, aldus Ron Vos van de vakbond.

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels