nieuws

Opnieuw grote opdracht Van Oord in Indonesië

bouwbreed Premium

Van Oord heeft aan boord van zijn sleephopperzuiger HAM 310 in de haven van Tanjung Priok in Jakarta een contract getekend voor een landaanwinningsopdracht in de Indonesische stad Soerabaja.

Behalve door locatie was de onderteke ning ook een bijzondere gelegenheid door de aanwezigheid van veel hoogwaardigheidsbekleders. Onder hen premier Rutte. Die leidt momenteel een handelsmissie in Indonesië.

Met het afgesloten contract versterkt Van Oord zijn vooraanstaande marktpositie in het land. Het bedrijf heeft er de afgelopen tijd al meerdere grote werken ter hand genomen.

De nieuwe opdracht, met een waarde van 20 miljoen euro, betreft landaanwinning in de haven van Soerabaja. Het doel: ruimte voor een industrieel park. De opdracht: de winning van 4 miljoen kubieke meter zand op zee, het opspuiten van een 220 hectare groot terrein – in de vorm van vijf eilanden – en de aanleg van een stenen oeverbescherming. Soerabaja ligt net als Jakarta op Java. Met circa drie miljoen inwoners is het de tweede stad van het land.

In de haven van Tanjung Priok waar het contract werd getekend, is Van Oord bezig met de aanleg van een containerhaven. De opdracht die het hiervoor kreeg, heeft een waarde van 150 miljoen euro. Het bedrijf werkt in Jakarta tevens aan een eiland ten behoeve van stadsuitbreiding. Dat is een klus van 100 miljoen euro.

Op Sumatra onderhoud Van Oord het toegangskanaal van de haven van Bengkulu. Dat is een middelgrote stad aan de westkust van dit eiland.

Reageer op dit artikel