nieuws

Onrust over plan Flevokust

bouwbreed Premium

Onrust over plan Flevokust

Het gemeentebestuur van Lelystad wil door met het plan Flevokust. De gemeenteraad overweegt echter een alternatief plan.

Twee inwoners presenteerden dinsdagavond in de raadsvergadering een plan dat 40 miljoen euro goedkoper is dan de 70 miljoen euro waarvoor de Flevokust nu in de boeken staat. De twee plannen zijn echter onvergelijkbaar, benadrukt een gemeentewoordvoerder. “We hebben overeenstemming met een containerterminalexploitant die 82 hectare aan buitendijks bedrijventerrein afneemt. Die overeenstemming is er al. Dat zit niet in het alternatieve plan en dat maakt de plannen onvergelijkbaar.”

Vol ongeduld beziet het gemeentebestuur het trage besluitvormingsproces in de raad. “We krijgen 10 miljoen euro subsidie vanuit Beter benutten, maar dan moet het project op 1 januari 2016 klaar zijn. Als we nu nog een nieuw plan moeten uitrekenen, halen we dat niet.” Volgens de woordvoerder is het alternatieve plan bovendien financieel onhaalbaar. “Het lijkt sterk op een plan dat in 2008 is doorgerekend.”

Reageer op dit artikel