nieuws

Onderhoudsvrije brug bekroond

bouwbreed Premium

De fiets- en voetgangersbrug van vezelversterkte ultrahogesterktebeton over de Hoekersingel in Rotterdam heeft de Betonprijs 2013 gekregen. De gemeente wilde een brug die honderd jaar onderhoudsvrij is. Dil Tirimanna van FDN Engineering en Peter Buitelaar van FDN Construction hebben dat waargemaakt, samen met Cees Blom en Mozafar Said van de gemeente Rotterdam. De brug kost […]

De fiets- en voetgangersbrug van vezelversterkte ultrahogesterktebeton over de Hoekersingel in Rotterdam heeft de Betonprijs 2013 gekregen. De gemeente wilde een brug die honderd jaar onderhoudsvrij is. Dil Tirimanna van FDN Engineering en Peter Buitelaar van FDN Construction hebben dat waargemaakt, samen met Cees Blom en Mozafar Said van de gemeente Rotterdam.

De brug kost minder dan een traditionele betonnen, stalen of composiet brug. Maar de constructie kreeg de Betonprijs vanwege de bijzondere betontechnologie. Foto: Guido Benschop

> pagina 8: Betondag 2013

Reageer op dit artikel