nieuws

Mondiale bouwexplosie gaat voorbij aan Nederland

bouwbreed Premium

Mondiale bouwexplosie gaat voorbij aan Nederland

De Nederlandse bouwsector zal nauwelijks profiteren van de stijging van de mondiale bouwproductie komende jaren. Dat concludeert advies- en accountantsbureau PwC in zijn performance-meting die vandaag wordt gepubliceerd.

Tussen nu en 2025 zal de waarde van de mondiale bouwmarkt met zo’n 70 procent toenemen tot ruim 12 biljoen euro. De stijging zal het gevolg zijn van de voorziene bouwexplosie in vooral China, de Verenigde Staten en India. “Mogelijk zullen enkele internationaal georiënteerde bouwconcerns, architecten- en ingenieursbureaus uit Nederland een graantje van de gigantische geldstromen meepikken”, denkt Edmond Verstraete, voorzitter van de sectorgroep bouw van PwC. “Daar staat tegenover dat de toenemende mondiale behoefte aan bouwmaterialen zal leiden tot een opwaartse druk op de prijzen van grondstoffen, wat ongunstig is voor Nederlandse bedrijven.”

Lees later meer in Dagblad Cobouw

Reageer op dit artikel