nieuws

‘Meebouwen aan betekenisvolle toekomst voor corporaties’

bouwbreed Premium

Marie-Thérèse Dubbeldam is per 1 november begonnen als nieuwe directeur-bestuurder van de Bredase corporatie Laurentius. Ze is de opvolger van interim-bestuurder Karin Rosielle die anderhalf jaar geleden aantrad na de schorsing en later het ontslag van de voormalige directeur. Tegen hem loopt nog een strafrechtelijk onderzoek. Hij wordt verdacht van fraude. Dubbeldam had een directiefunctie bij verschillende corporaties en was bestuurder bij een sociaal werkbedrijf in Heerlen.

Vanwaar deze overstap?

“Jaren geleden heb ik met veel plezier in de volkshuisvesting gewerkt. Mijn hart ligt daar. Volkshuisvesting is sterk in beweging. Ik wil meebouwen aan een betekenisvolle toekomst voor corporaties en voor Laurentius in het bijzonder. Mijn adviesbureau blijft bestaan, maar dat zal minimaal zijn. Mijn hoofdtaak ligt bij Laurentius. Daar ga ik me met ziel en zakelijkheid voor inzetten.”

Wat maakt u geschikt voor deze functie?

“Ik houd van mensen. Bij een corporatie heb je een mooie combinatie van mensen, stenen en geld. Ik heb kennis en ervaring op het gebied van financiën en vastgoed. Ook heb ik ervaring met het opnieuw opbouwen van organisaties die een moeilijke periode doormaken, waaronder twee corporaties die in een saneringstraject hebben gezeten.”

Wat gaat u precies doen?

“Corporaties maken een periode van verandering door en concentreren zich weer op de kerntaak: betaalbare en goede woningen bieden voor mensen met een kleine beurs. Laurentius zal de komende jaren geen nieuwbouw doen. De focus ligt op het beheren van de bestaande woningvoorraad in Breda en omgeving. Alles wat verder weg ligt, willen we – indien mogelijk – afstoten.”

Wat wilt u bereiken in een paar jaar tijd?

“L aurentius heeft al flinke stappen gezet om de organisatie efficiënter te maken. Vroeger werkten er hier negentig mensen, nu nog maar zestig. Met name in de kwaliteit van het beheer van de bestaande voorraad kunnen we nog verbetering aanbrengen. Dat is niet iets van vandaag op morgen. We zien nog duidelijke mogelijkheden tot verbetering in de dienstverlening als het gaat om bijvoorbeeld bewonersparticipatie, maatwerk, kleinschaligheid en het bieden van meer keuzevrijheid bij veranderingen aan de woning.”

U komt bij Laurentius niet bepaald in een gespreid bedje terecht?

“Ik houd ervan om niet in gespreide bedjes terecht te komen. Als een organisatie in rustiger vaarwater is gekomen, zoek ik weer een nieuwe uitdaging. Maar ik ben geen ‘echte interimmer’. Ik verbind me voor een langere termijn. Ik wil ook de rust terugbrengen in de organisatie.”

Reageer op dit artikel