nieuws

Martin Weissburg opvolger Pat Olney bij Volvo CE

bouwbreed

Martin Weissburg opvolger Pat Olney bij Volvo CE

Financieel expert Martin Weissburg wordt per 1 januari 2014 de opvolger van Pat Olney bij Volvo Construction Equipment (CE).

Links de vertrekkende Pat Olney, rechts nieuwkomer Martin Weissburg.

Weissburg (51) is sinds 2010 financieel directeur bij Volvo, waar hij de afdeling leidt die zich bezig houdt met financiele ondersteuning van klanten (VFS). Weissburg is tevens lid van de Volvo Group Executive Team. Tot 2010 werkte Weisburg als financiële man bij Volvo in Amerika, waar hij veel contact had met dealers en daardoor het reilen en zeilen van Volvo Construction Equipment goed heeft leren kennen.

Volvo topman Olof Persson spreekt lovend over Weissburg, die hij een sterk en dynamisch leider noemt, gericht op efficiëntie en financiële groei naast het ontwikkelen van talent en cultuur binnen de organisatie.

Nieuwe uitdaging voor Pat Olney

Pat Olney (44) is sinds 1 mei 2011 topman bij Volvo CE. Hij werkte vanaf 1996 bij het Zweedse bedrijf als manager op meerdere posities. Olney heeft besloten om een nieuwe uitdaging aan te gaan in een niet-concurrerend groot ingenieursbureau in de Verenigde Staten. Daarmee gaat een al langer gekoesterde wens voor hem in vervulling.

 

Reageer op dit artikel