nieuws

Klaar voor kerst

bouwbreed Premium

Klaar voor kerst

Koude voeten zullen de kerkgangers niet meer hebben. Met kerst zal de Broederenkerk in Deventer een stuk behaaglijker zijn. Medewerkers van Assendorp Installatietechniek vullen de kerkvloer met kilometerslange rode leidingen voor de vloerverwarming.

Hoofdaannemer Wesselink Bouw en Restauratie uit Deventer werkt in opdracht van de Heilige Lebuïnus Parochie aan de restauratie van de kerk. Na het herstel van de kap en het voegwerk, wordt binnen het stuc- en schilderwerk aangepakt. De gewassen grindvloer uit de jaren tachtig is verwijderd en krijgt na het aanbrengen van de vloerverwarming en de dekvloer een opvolger in Belgisch hardsteen. Dat sluit aan bij de oorspronkelijke vloer die in een gedeelte van de kerk nog aanwezig is.

De vloerverwarming zorgt straks voor een constante basistemperatuur van 12 graden in het kerkgebouw. Wesselink voert na de feestdagen de laatste werkzaamheden van de restauratie uit, die dan ruim twee jaar tijd in beslag heeft genomen.

Reageer op dit artikel