nieuws

Kenniscentrum over gezond leven in stad

bouwbreed

Vijf organisaties hebben het kenniscentrum Healthy Urban Living opgericht. Het centrum bundelt de kennis van de instituten op het gebied van gezond wonen in de stad. Volgens de organisaties (Deltares, TNO, RIVM, KNMI en Universiteit Utrecht) gaat het centrum “integrale kennis leveren die ervoor zorgt dat mensen lang, zelfstandig en gezond kunnen samenleven in schone, […]

Vijf organisaties hebben het kenniscentrum Healthy Urban Living opgericht. Het centrum bundelt de kennis van de instituten op het gebied van gezond wonen in de stad. Volgens de organisaties (Deltares, TNO, RIVM, KNMI en Universiteit Utrecht) gaat het centrum “integrale kennis leveren die ervoor zorgt dat mensen lang, zelfstandig en gezond kunnen samenleven in schone, duurzame en welvarende steden. Het centrum richt zich onder andere op vraagstukken omtrent de kwaliteit van lucht, bodem en oppervlaktewater, wateroverlast en een ongezonde leefomgeving. Naar de mening van de deelnemende partijen is de bestaande kennis hierover versnipperd en moet die via het nieuwe centrum beter worden ontsloten.

Reageer op dit artikel