nieuws

Hoog bezoek voor gewone arbeider

bouwbreed Premium

Hoog bezoek voor gewone arbeider

Voor de gemeentelijke herindeling in Friesland kwamen landelijke politieke kopstukken en masse noordwaarts. Tijdens een verkiezingsbijeenkomst van de VVD stelde de Friese timmerman Ynte Kuindersma Mark Rutte maar eens een vraag.

Wat was die vraag?

“Ik ben, samen met andere leermeesters in de bouw, bezig met het initiatief ‘Spikers mei koppen’, om meer leerlingen in de Friese bouw te krijgen. Ik heb Rutte een dvd met onze actie overhandigd.”

En?

“En gevraagd of hij na het handen schudden van directeuren en bestuurders, tijd had om bij een arbeider een kop koffie te drinken.”

Hoe reageerde hij?

“Enthousiast en geïnteresseerd. Hij nam de uitnodiging aan.”

Dus hij kwam langs?

“Afgelopen zaterdag. Volgens zijn assistent zou het bezoek een paar minuten duren, maar bleef langer dan een uur. Het was het laatste deel van het bezoek aan Friesland, dus hij kon wat langer blijven.”

Gezellig?

“Zeker! We maakten een praatje over mijn tuin en over oude auto’s, maar ook over politiek en de bouw.”

En heeft hij nog toezeggingen gedaan?

“Het zijn wel politici hè, dus dat blijft altijd vaag. Maar hij had echt oprechte belangstelling voor waar wij mee bezig zijn.”

Wat is dat precies?

“We willen gemeenten overhalen om bij opdrachten vaker te vragen naar leerplekken voor leerlingen uit de bouw. Friesland is een echte bouwprovincie, maar het is slecht gesteld met de hoeveelheid leerlingen en het aantal leerlingplaatsen.”

Wat vond Rutte ervan?

“Een goed initiatief. Hij nodigde me uit om binnenkort eens verder te komen praten op het torentje.”

En kan hij nu op uw stem rekenen?

“Daar ben ik nog niet over uit. Ik laat me voor lokale verkiezingen nooit leiden door de landelijke politiek. Ik kijk wat er hier ter plaatse aan de hand is.”

Reageer op dit artikel