nieuws

Holcim verlaagt omzetverwachtingen

bouwbreed Premium

Bouwstoffenconcern Holcim verwacht dit jaar een lagere omzet dan vorig jaar te boeken. Begin dit jaar ging het Zwitserse bedrijf er nog vanuit dat het in 2013 meer omzet zou kunnen behalen dan vorig jaar, toen het bedrijf circa 17,5 miljard euro (21,5 miljard frank) aan omzet kon noteren. De verwachting wordt vooral naar beneden […]

Bouwstoffenconcern Holcim verwacht dit jaar een lagere omzet dan vorig jaar te boeken. Begin dit jaar ging het Zwitserse bedrijf er nog vanuit dat het in 2013 meer omzet zou kunnen behalen dan vorig jaar, toen het bedrijf circa 17,5 miljard euro (21,5 miljard frank) aan omzet kon noteren.

De verwachting wordt vooral naar beneden bijgesteld vanwege de zwakke vraag naar bouwmaterialen in India, Mexico en Canada.

In het derde kwartaal boekte Holcim een omzet van 5,3 miljard frank (4,3 miljard euro).

Mede als gevolg van kostenbesparingen boekte Holcim het afgelopen kwartaal wel meer winst dan verwacht.

De nettowinst bedroeg 469 miljoen franc (381 miljoen euro), 20 procent meer dan een jaar eerder.

Reageer op dit artikel