nieuws

Grootbedrijf moet sneller betalen

bouwbreed

Het wordt hoog tijd dat de grote bedrijven in de bouw het goede voorbeeld gaan geven. Zij worden zelf keurig op tijd betaald door belangrijke opdrachtgevers zoals Rijkswaterstaat, maar vragen vervolgens hun onderaannemers om hun factuur pas op te sturen als het hele project af is. Als grote bedrijven de trend zetten, dan nemen ze […]

Het wordt hoog tijd dat de grote bedrijven in de bouw het goede voorbeeld gaan geven. Zij worden zelf keurig op tijd betaald door belangrijke opdrachtgevers zoals Rijkswaterstaat, maar vragen vervolgens hun onderaannemers om hun factuur pas op te sturen als het hele project af is. Als grote bedrijven de trend zetten, dan nemen ze een oorzaak van stilstand in onze economie weg. Geld moet rollen! En daarnaast blijft op tijd betalen gewoon wel zo netjes. Dat schrijft NLingenieursvoorzitter Ed Nijpels in een column voor Bouwend Nederland. Vandaag besteld, morgen geleverd over drie maanden betaald, kan niet meer.

Reageer op dit artikel