nieuws

Groningen steekt geld in leefbaarheid

bouwbreed Premium

Er gaat een bedrag van in totaal 8,5 miljoen euro naar twaalf projecten ter verbetering van de leefbaarheid in de krimpgebieden Eemsdelta, De Marne en Oost-Groningen. Hiervan is 7,5 miljoen euro bestemd voor de ontwikkeling van een deel van het centrum van Delfzijl. Verder kent de provincie Groningen subsidies toe aan een aantal innovatieve projecten […]

Er gaat een bedrag van in totaal 8,5 miljoen euro naar twaalf projecten ter verbetering van de leefbaarheid in de krimpgebieden Eemsdelta, De Marne en Oost-Groningen. Hiervan is 7,5 miljoen euro bestemd voor de ontwikkeling van een deel van het centrum van Delfzijl. Verder kent de provincie Groningen subsidies toe aan een aantal innovatieve projecten in de krimpregio’s.

Het project in Delfzijl staat beschreven in het Woon- en Leefbaarheidsplan voor de Eemsdelta en richt zich onder andere op de sloop van de Vennenflat en de herinrichting van het Vennenplein. De subsidie is afkomst uit een financiële regeling voor de Eemsdelta. Het Rijk, de provincie en de gemeenten hebben hiervoor in totaal 42 miljoen euro bij elkaar gelegd. Een ander project uit het Woon- en Leefbaarheidsplan Eemsdelta houdt zich bezig met de verbetering van het centrum in Middelstum. Hier wordt onder andere het dorpsplein aangepakt. De provincie steekt jaarlijks 3 miljoen in krimpprojecten.

Reageer op dit artikel