nieuws

Familiebedrijf Vastbouw 
wint Cobouw Award

bouwbreed Premium

Woningbouwer Vastbouw uit Rijssen heeft de Cobouw Award gewonnen voor het best presterende familiebedrijf uit de bouw.

Directeur Piet Alma van Vastbouw kreeg de betonnen bokaal gisteravond uitgereikt tijdens de presentatie van het Cobouw 50-magazine op Paleis Soestdijk.

Naast Vastbouw waren ook A. Hakpark, Martens en Van Oord, Prins Aanneming Maatschappij en Jurriëns in de race voor de Cobouw Award. De vijf bedrijven kwamen als beste uit de bus in het onderzoek van PwC naar de prestaties van de grootste familiebedrijven uit de Nederlandse bouw.

Het accountants- en adviesbureau keek onder meer naar de rendementen, het personeelsverloop en de dividenduitkering van de bouwbedrijven over de afgelopen drie jaren.

Geen fratsen

In het Cobouw 50-magazine heeft Vastbouw-directeur Alma wel een verklaring voor het succes van zijn onderneming. “Ik ben opgevoed met: doe maar gewoon, dan doe je gek genoeg. Dat probeer ik ook uit te stralen naar het bedrijf. Geen fratsen. We moeten ons geld in Nederland grotendeels in de sociale woningbouw verdienen. De kosten die je maakt, moeten passend zijn.”

Vastbouw is actief in de woningbouw, utiliteitsbouw, renovatie en onderhoud. Behalve in Nederland is de onderneming werkzaam in Duitsland, Tsjechië en Polen. Met een omzet van ruim 111 miljoen euro bekleedt Vastbouw plaats 34 van de Cobouw 50.

Alma kreeg de Cobouw Award overhandigd door adjunct-directeur Tom Bergmans van Hemubo, die vorig jaar de Cobouw Award in ontvangst mocht nemen.

Reageer op dit artikel