nieuws

Energiecentrales mogen afgebouwd

bouwbreed Premium

De bouw van energiecentrales op de Maasvlakte mag doorgaan. Niettemin moeten de natuurvergunningen die de provincie Zuid-Holland hiervoor heeft afgegeven, worden herzien. Dat volgt uit een uitspraak van de Raad van State. Tegen de natuurvergunningen zijn bezwaren ingebracht door onder meer Greenpeace en de Stichting Natuur en Milieu. De provincie verklaarde de bezwaren ongegrond, omdat […]

De bouw van energiecentrales op de Maasvlakte mag doorgaan. Niettemin moeten de natuurvergunningen die de provincie Zuid-Holland hiervoor heeft afgegeven, worden herzien. Dat volgt uit een uitspraak van de Raad van State. Tegen de natuurvergunningen zijn bezwaren ingebracht door onder meer Greenpeace en de Stichting Natuur en Milieu. De provincie verklaarde de bezwaren ongegrond, omdat de extra stikstofuitstoot van de centrales geen invloed zou hebben op de natuurgebieden. De Raad van State oordeelt dat de provincie onvoldoende duidelijk heeft gemaakt dat de natuurgebieden geen schade ondervinden van de centrales. Verder vindt de hoogste bestuursrechter dat onduidelijk is of er extra maatregelen nodig zijn om de doelstellingen voor Natura 2000-gebieden te behalen. Daarom moet Zuid-Holland de bezwaren van de milieuorganisaties nogmaals onder de loep nemen.

Reageer op dit artikel