nieuws

Duitse bouw schrijft gemakkelijk orders

bouwbreed Premium

De Duitse bouw heeft in augustus 5 procent minder nieuwe orders binnengehaald dan in dezelfde maand vorig jaar. Vooral de burgerlijke en utiliteitsbouw viel terug: -15,1 procent. Compensatie kwam vanuit de hoek van de infra waar 7,9 procent meer opdrachten te verdelen vielen. Volgens brancheorganisatie Bauindustrie kijken de bouwers gunstig aan tegen het weliswaar iets […]

De Duitse bouw heeft in augustus 5 procent minder nieuwe orders binnengehaald dan in dezelfde maand vorig jaar. Vooral de burgerlijke en utiliteitsbouw viel terug: -15,1 procent. Compensatie kwam vanuit de hoek van de infra waar 7,9 procent meer opdrachten te verdelen vielen. Volgens brancheorganisatie Bauindustrie kijken de bouwers gunstig aan tegen het weliswaar iets gedaalde maar nog steeds hoge niveau van de opdrachten. De bedrijven met twintig of meer medewerkers hebben in de eerste acht maanden – en daling van 2,9 procent – een omzet gedraaid van 55,7 miljard euro.

Reageer op dit artikel