nieuws

Deme stevig aan de slag met voorraad binnengehaald werk

bouwbreed

Deme heeft in het derde kwartaal van dit jaar hard gewerkt aan de uitvoering van werken uit het opdrachtenboek. Aandeelhouder Ackermans & Van Haaren meldt een “hoge activiteitsgraad en een goede bezetting van de vloot”.

De uitvoering van het tweede aangenomen werk leidde ertoe dat de werkvoorraad slonk. Eind september zat nog voor 2615 miljoen euro aan werk in de portefeuille. Dat is ruim 300 miljoen euro minder dan eind juni en 600 miljoen euro minder dan eind 2012. Toen bereikte het orderboek na een periode van forse groei een historisch hoogtepunt met voor 3317 miljoen euro aan binnengehaalde opdrachten. Dat is voor 900 miljoen euro meer dan eind 2011 en zelfs voor 1,35 miljard euro meer dan eind 2010.

Terwijl het bedrijf op volle toeren draait, kwamen er de afgelopen maanden ook weer flink wat nieuwe opdrachten bij, komt naar voren uit het verslag over het afgelopen kwartaal van Ackermans & Van Haaren. Verschillende grote opdrachten werden aan de portefeuille toegevoegd. Alleen al de gespecialiseerde opdrachten voor grote energiegerelateerde projecten betrof het voor 250 miljoen euro aan werken.

Reageer op dit artikel