nieuws

Chauffeur betonmixer behoudt baan dankzij twee liften

bouwbreed Premium

Sinds drie maanden rijdt in de regio Emmen een betonmixer rond met twee liften, één naast de cabine en één aan de achterzijde bij de ketel.

Bestuurder van deze bijzondere mixer is Jan Pomp. Hij werkt bij de Cementbouw Betonmortel Groep als chauffeur op een truckmixer. Vanwege lichamelijke problemen kwam hij zo’n kleine twee jaar geleden thuis te zitten. Terugkeer als chauffeur op een betonmixer leek vanwege zijn specifieke klachten onwaarschijnlijk.

Maar Pomp liet het er niet bij zitten en wilde ‘koste wat kost’ weer aan het werk. Met deze wetenschap werd samen met Cementbouw gezocht naar een oplossing. Collega André Moes vond op internet een voorbeeld van een truck die was uitgerust met een lift aan de cabine. Moes: “Het voorbeeld op internet bracht ons ertoe om te gaan onderzoeken wat de mogelijkheden waren om twee liften op de mixer te laten aanbrengen, want bij alleen een lift aan de cabine was Jan niet gebaat. Er zou ook een lift aan de ketel moeten komen. Een betonmixerchauffeur moet immers tijdens zijn dienst vele malen aan de achterzijde bij de mixer omhoog klimmen.”

AM Products uit Velp zag in het realiseren van een betonmixer met twee liften een mooie uitdaging. De liften moesten niet alleen bestand zijn tegen alle weersinvloeden, maar ook tegen resten beton, veel water en zout. Ze moeten voldoen aan apk-eisen, waarbij bijvoorbeeld uitstekende delen een rol spelen. Het bedrijf kwam uit op pneumatisch aangedreven liften, waarbij gebruik wordt gemaakt van de lucht van de Volvo-betonmixer.

Jan Pomp kan zijn werk bij Cementbouw nu gewoon voortzetten.

Reageer op dit artikel