nieuws

Buitenlandse interesse voor boedel van failliete Haegens Groep

bouwbreed Premium

De veiling van de inboedel van het september dit jaar failliet verklaarde Haegens Groep uit Horst wekt buitenlandse interesse. “We hebben al biedingen ontvangen uit onder andere Roemenië, Slowakije, Frankrijk en Suriname”, aldus Jeroen Bolweg van Troostwijk Veilingen.

De veiling bestaat onder meer uit tientallen zeecontainers, diverse schaftunits, een grote hoeveelheid steigeronderdelen en ladders.

Ook bij de veiling van de boedel van Mulder Obdam was de interesse uit het buitenland groot. Toen kwam zo’n 30 procent van de biedingen op kavels in de bouwsector uit het buitenland. “Vooral omdat er in Nederland vrij veel aanbod is”, vertelde Bolweg eerder tegen deze krant.

Winst

De Limburgse ontwikkelende bouwer werd september dit jaar failliet verklaard. Uit het vorige week gepubliceerde faillissementsverslag blijkt dat de Haegens Groep, die onder meer bestond uit een ontwikkelende bouwer, een vastgoedtak en een investeringsmaatschappij, in 2012 een omzet van 42 miljoen euro boekte. Onder de streep resteerde een winst van 58.000 euro. Een jaar eerder eindigde het bedrijf nog circa 2,5 miljoen euro in de min.

Als gevolg van overcapaciteit in de branche daalde de omzet en het rendement de laatste maanden echter “substantieel”, stelt curator Cristian Slegers “Kostenbesparingen en inkrimping van de organisatie konden niet tijdig genoeg worden doorgevoerd”, schrijft de curator in het faillissementsverslag. “In vastgoedprojecten geïnvesteerd vermogen kon onvoldoende te gelde worden gemaakt en financiering bleek ook niet mogelijk waardoor een tekort aan liquiditeit ontstond.” Op het moment van faillissement hadden de bedrijven van Haegens nog 135 mensen in dienst.

De onderhouds- en renovatieactiviteiten van Haegens Bouw en Ontwikkeling werden overgenomen door Janssen de Jong. De overgenomen activiteiten werden ondergebracht bij Janssen de Jong Bouw Zuid.

Reageer op dit artikel