nieuws

Budget rond voor Twentekanalen

bouwbreed Premium

Het budget voor de verruiming van de Twentekanalen is rond. Dat meldt minister Schultz in een brief aan de Tweede Kamer. In april werd duidelijk dat de minister 6 miljoen euro tekort kwam voor het project. De regio Twente, de provincie Overijssel (via de stichting Container Terminal Hengelo) en het ministerie van Infrastructuur en Milieu […]

Het budget voor de verruiming van de Twentekanalen is rond. Dat meldt minister Schultz in een brief aan de Tweede Kamer. In april werd duidelijk dat de minister 6 miljoen euro tekort kwam voor het project. De regio Twente, de provincie Overijssel (via de stichting Container Terminal Hengelo) en het ministerie van Infrastructuur en Milieu hebben een oplossing gevonden. De regio heeft garantstellingen afgegeven en Schultz heeft haar budget verhoogd. De minister probeert nog een Europese subsidie in de wacht te slepen. Het plan behelst het integraal onderhouden en verruimen van het voorpand van het kanaal en van een aantal kanaalpanden. Verder wordt er een natuurvriendelijke oever aangelegd. Ook worden wachtplaatsen, opstelplaatsen en zwaaikommen geschikt gemaakt voor klasse Va-schepen. De kosten van het waterbouwproject zijn geraamd op ruim 76 miljoen euro. Tussen 2018-2020 moet het project worden opgeleverd.

Reageer op dit artikel