nieuws

Biobased bouwen moet 
concurrerender worden

bouwbreed

Met de ondertekening van de green deal Biobased Bouwen moet de eerste stap gezet zijn op weg naar een biobased bouw. Ruim 20 partijen doen eraan mee.

Volgende week zetten drie ministeries en de twintig marktpartijen hun handtekening onder de green deal. Doel is het verbeteren van het concurrentievermogen van de biobasedeconomie door stimulering van het gebuik van biobased materialen, producten en concepten in de bouw. Het streven naar een biobased bouw wordt Europees gesteund door het Interreg IVb-project, dat productie, versprediing en gebruik van ecologische materialen wil bevorderen. Stichting Agrondome, RDM Campus en ICDuBo zijn aan de slag gegaan om de green deal uit te werken. Producenten, architecten, onderwijs, adviseurs en enkele andere marktpartijen hebben zich erbij aangesloten.

De green deal beoogt het creëren van een gelijk speelveld voor biobased producten. Dit wordt uitgewerkt in teams die zich onder meer gaan richten op de positie van ecologisch materiaal in bouw- en milieuregelgeving.

Reageer op dit artikel