nieuws

‘Betalingstermijnen zijn er niet in die wereld’

bouwbreed Premium

‘Betalingstermijnen zijn er niet in die wereld’

De advocaat van de van grootschalige corruptie verdachte “kameleon” Ton Hooijmaijers pleitte gisteren voor vrijspraak. Vrijspraak, vrijspraak, vrijspraak. “Het wordt een eentonig verhaal”, zegt Frits Schneider, advocaat van Hooijmaijers in de loop van dinsdagmiddag.

Voor alle tot dan toe ten laste gelegde feiten eist hij vrijspraak. Daartoe wijst hij een voor een alle verdenkingen van de hand. De betalingen van Kuiper Groep inzake de verkoop van grondposities van het gebied Mainland waren volgens Schneider naijlende betalingen. “Betalingstermijnen zijn er niet in die wereld.” Schneider herhaalt het standpunt van Hooijmaijers dat de provincie geen beslissende of opdrachtgevende rol had voor Mainland. Ook bij de andere ten laste gelegde feiten ging het om adviezen die de provincie niet aangingen, of zaken die speelden toen Hooijmaijers geen ambtenaar was.

Reageer op dit artikel