nieuws

Afvalberg bouw blijft langer liggen door recessie

bouwbreed

Afvalberg bouw blijft langer liggen door recessie

De recessie heeft invloed op de afvalberg die de bouw produceert. In het bijzonder materiaal dat uit steen bestaat, vindt momenteel moeilijk een nieuwe bestemming.

In afwachting van betere tijden wordt het opgeslagen, zodat het in de toekomst kan worden gebruikt, bijvoorbeeld bij wegverhardingen. Dat blijkt uit informatie van Agentschap.nl, een dienst van het ministerie van Economische Zaken die ondernemers met duurzame ambities ondersteunt.

Hoewel de bouw zwaar wordt getroffen door economische tegenwind, is de sector nog steeds een van de grootste rommelmakers van Nederland. Jaarlijks komen er zo’n 23 à 24 miljoen afgedankte bouwmaterialen bij op een totale hoeveelheid afval van 60 miljoen ton.

Reageer op dit artikel